En shopoholiker møter veggen…

 

Jeg innrømmer det, jeg ELSKER å shoppe. Å traske rundt i butikker og kjøpesentre er dessverre en meget avslappende og inspirerende hobby. Jeg sier dessverre, fordi jeg mange ganger møter meg selv i døra. Trenger jeg noe nytt? Nei. Er det alltid like avslappende? OVERHODE IKKE! Kan det virkelig være flere behov som ikke er dekket nå? EGENTLIG IKKE! Men likevel klarer jeg ikke å la være. Jeg blir trukket mot butikkene som en flue til fluepapiret, og må vel innrømme at jeg har et og annet latterlig impulskjøp på samvittigheten. Og er det lenge siden jeg har vært i butikker, merker jeg at jeg rett og slett får litt abstinenser…

Og det er ikke bare klesbutikkene som er fristende! Jeg kan bruke like lang tid i blomsterbutikken, interiør forretninger, bokhandlere, sportsbutikker, smykkebutikker, for ikke å snakke om sko og veske butikker (IIIIK), hobbybutikker, parfymerier etc…. Ja, til og med lekebutikkene kan være fasinerende å gå i sammen med min datter.  Jeg begrenser ikke interessen til en bestemt type butikk, nei:)

Mange ganger gjør jeg avtaler med meg selv. Jeg skal bare kikke litt. Ikke kjøpe noe! Bare få litt inspirasjon og tips. Men som oftest går den planen i vasken i det jeg kommer innenfor dørene. Som oftest blir det ikke bare kikking, for når jeg først er på et kjøpesenter eller i butikker, ja da er det jo greit å få gjort noe, tenker jeg, og iler til verket!

På en dag hvor jeg egentlig ikke hadde tenkt å kjøpe noe, er det helt utrolig hva som havner i handleposene likevel. Litt nytt stæsj til huset – ja vi må jo friske opp interiøret med et par nye puter til sofaen kanskje? Min mann er jo så glad i alle disse putene!! Eller…nei, han skjønner ikke vitsen med dem, det var sånn det var, ja:((

Jaja, en liten tur til Riviera Maison kan jo ikke skade, det gjør underverker for humøret, men lommeboken blir ikke like glad… videre må jeg bare innom å kjøpe den siste boken til Lucinda Riley, ELSKER bøkene hennes. Og siden jeg først er her, må jeg en sveip innom Hennes & Maurits (her burde jeg absolutt hatt gullkort!!) for å kjøpe hårfarge, strømpebukser, en ny mascara, litt klær til datteren og diverse andre nødvendigheter. Siden det er fredag, må jeg selvsagt også ha friske blomster til helgen…og så videre og så videre…den ene posen etter den andre havner i armene mine, til tross for at jeg egentlig ikke skulle ha noe spesielt. Hvor i f…kom alle de posene fra??

Og om jeg er glad i å shoppe året rundt egentlig, tar det om mulig enda mer av i desember. Men da skjer det en forandring i mitt eller så shoppeglade vesen.  Shopping i desember er ikke like gøy.  Ikke avslappende heller, på ingen måte!! Folk er jo fullstendig rabiate på julehandel. Det blir rett og slett amper stemning både på parkeringsplassene og i butikkene.  Kanskje de ikke har fått fatt i nok surkål og marsipan til 1,- kr, er det derfor folk er så sure?? Uansett hvor mye sentrene kjører nattåpent og langåpent og gud vet hva, så er der konstant SMEKKFULLT av biler og folk med mord i blikket. Jeg er tydeligvis ikke alene i «Foreningen for dem som aldri blir ferdig med julehandelen»

Selv om jeg prøver å gjøre unna mye av julehandelen i november, så blir jeg jo aldri ferdig. Fra midten av november har jeg følelsen at jeg har slept hjem i bøtter og spann, bilen er full støtt og stadig… Det begynner stille og rolig med gavekalender til datteren, men så baller det på seg i et forrykende tempo; adventslys, adventpynt, julepynt, julelys, juleblomster, juletre, julemat, julestrømper, julehefter, julesnop i lange baner, juleklær, sko, julegaver opp og ned og i mente, og jammen meg er det ikke en 5-6 bursdagsgaver også, sånn like oppunder julerushet. Og når jeg endelig er ferdig med de julegavene jeg har ansvar for, må jeg jammen meg besørge gaver fra andre til andre også…HJELP! Og for å toppe det hele, blir det jaggu meg en svenskehandel også, bare sånn for sikkerhets skyld… og et par runder på Polet, for å være på den sikre siden. SÅNN!! Da er jeg ferdig for i år! Tror jeg, da…

2015-12-18 13.10.04Nå er jeg kvalm og ferdig. Jeg skal IKKE inn i flere butikker nå!!  Kjøpesentre er bannlyst!! Jeg har senebetennelse i begge armene etter min evige runddans med handleposene.  Har brukt et ukjent antall penger på julehandelen, og lover meg selv at lommeboken skal få ligge i fred til over nyttår. For når jeg tenker nøye etter – har vi bruk for alt sammen?  Strengt tatt ikke! Og igjen, er alt dette virkelig nødvendig? NEI!!  Jeg burde selvsagt gitt alle pengene til flyktninghjelpen i stedet, så hadde i det minste samvittigheten min fått det bedre. Kanskje jeg bør gjøre det til neste år, og avlyse hele julehandelen?

Nå skal julefreden snart senke seg, og lommeboken lukkes for i år. Så får jeg vurdere å innføre handelsrestriksjoner for meg selv til neste år, et par måneder innimellom med shopstop, det hadde sikkert både lommeboken og jeg hatt veldig godt av!! Noen flere som melder seg på??

God jul, folkens:)