Vietnam & Laos on a shoestring

Det er juni, det er sommer i luften og det begynner å rykke i reisefoten. Og det med rette, for i år skal årets sommerferie tilbringes i Vietnam og Laos. Glemt er kjipe sommertemperaturer med dunjakke og paraplyer; i år blir det skikkelig ferie!! Og for første gang skal jeg ha 4 uker sammenhengende ferie og tilbringe mesteparten av dem i Asia! Juhuuuu!!

Årets tur går altså til Vietnam og Laos, og som gammel reiselivskoordinator har jeg lagt opp reiseruten selv. Er det noe jeg ikke kan fordra, så er det guidede bussturer og saueflokk mentalitet, så vi satser på å klare oss selv.

Turen begynner behagelig med direkte-flight til Bangkok med Thai Air www.thaiairways.com   Flyr deretter videre rett til Ho Chi Minh og blir der i 2 dager for å døyve jetlagen og slappe av ved nærmeste basseng.

Videre drar vi til Mui Ne hvor jeg skal slange meg på solsengene dagen lang og bade til jeg får svømmehud mellom tærne. Her blir det soling, dykking, snorkling og strandliv til tusen.  Etter 6 dager her, skal vi ta TOG fra Mui Ne til Danang, og deretter videre til Hoi An hvor vi skal være i nesten en uke. Er fryktelig spent på denne togturen, som er på hele 740 km og skal ta ikke mindre enn 14 timer. Med min fabelaktige tålmodighet regner jeg med at dette blir piece of cake, selv om det nok neppe blir noen NSB Comfort her, men det er en del av opplevelsen. Skal i alle fall ha positiv innstilling på forhånd, så får vi håpe at «soft seat» betyr sånn noen lunde behagelig, og ikke «soaked seat» med årtier med gammel svette og skitt, og at air condition anlegget virker denne dagen…hehe!

(Jeg ser selvsagt for meg diverse scenarier her med kraftige forsinkelser, møkkete tog som er steikvarme, toalettforholdene som er under pari, solslyng på linjene, nedrevne kjøreledninger, elendig mat og seter så ekle at du ikke vil sitte på dem og må STÅ i 14 timer, sammen med diverse høns, griser og andre husdyr, men som sagt … jeg er i utgangspunktet positiv, så får vi håpe vi kommer fram dit vi skalJ)

I Hoi An skal vi slange oss videre på strender, spise god mat, bade, dykke, snorkle og ta dagene som de kommer. Derfra reiser vi videre med Vietnam Airlines (håper de ikke styrter så ofte, fant ikke noe fatalt om dem på Google i alle fall) fra Da Nang til Hanoi hvor vi skal være de neste 3 dagene, og bl.  besøke Halong Bay. Gleeder meg!! http://www.halongbay.info/

Videre herfra går turen til en bitte liten landsby nord i Laos som heter Luang Prabang. Her skal vi se på alle munkene som bor i pagoder og har sitt religiøse hovedsete her. Her skal vi sykle rundt i landsbyen og utforske den lille byen, og når vi er lei av å se på munkene, setter vi oss ned på nærmeste cafe langs Mekong elven og nye en iskald Beer lao og tar et bad etter to i hotellets svømmebasseng.

Etter noe dager her, skal vi leie bil med sjåfør som skal kjøre oss igjennom halve Laos – dette kan bli veldig spennende! Jeg aner ikke helt hva jeg går til, har hørt at veistandarden nå er litt bedre enn bare grusveier, så det blir sikkert en humpete tur, men forhåpentligvis spennende og opplevelsesrik.

De to siste dagene blir vi i Vientiane, som er hovedstaden i Laos. Her skal vi egentlig bare lande etter turen, få med oss de siste solstrålene og slappe av, før turen går tilbake til Bangkok og så hjem igjen til Oslo.

Dette var turen i meget kort versjon, følg med på bloggen i sommer om du vil følge turen, regner med det blir ett og annet å skrive om underveis, og ser fram til sol, strender, varme, nye mennesker, ny mat, opplevelser, snorkling, elefanter, munker og det som måtte komme.

Vi gleder oss:)